17 Mart 2015 Salı

Ankara'da Bir İtalyan Mucizesi

Eğer yakın arkadaşlarınızdan birisi aşçıysa çok sanşlısınız demektir. Çünkü her an mükemmel yemekler, tatlılar ve harika sunumlar ile karşılaşabilirsiniz. İşte böyle yetenekli bir adam tanıyorum.
Hani derler ya "denizden babam çıksa yerim" diye ben de bu sözü biraz değiştirerek " Chef Roberto ne yapsa gözüm kapalı yerim." diyorum :)
Bu adam çalışırken her türlü ayrıntıyı düşünüyor, sanki yemek yapmak bir nevi heykeltraşlık, bir nevi ressamlıkmış gibi hissettiriyor.
Beni tanıyanlar bilirler ben öyle yemekle arası iyi olan bir insan değilimdir. Hatta yemek yemeyi keyif olarak değil sadece gereklilik olarak görenlerdenim. Ama Roberto'nun mutfağı bir harika... O yüzden ara sıra uğradığım ve uğramaktan çok keyif aldığım bu mutfağı sizinle de paylaşmak istedim.
İtalyan mutfağını seviyorsanız, kısa bir süre için bile İtalya'da hissetmek istiyorsanız ve bir İtalyanın nasıl harikalar yarattığını görmek istiyorsanız kendinizi Chef'in mutfağına yani Kavaklıdere Mezzalunaya atabilirsiniz :)






Hani eski zamanlarda aşçı diyince insanın gözünde şişman amcalar canlanırdı ya, şimdiler de yeni trend aşçılar sportif görünümlü :)
Gelelim benim tavsiyelerime;



Başlangıç olarak  kurutulmuş italyan dana eti dilimleri içerisinde pecorino peyniri ve mozzarellalı kroketler ile dolu bi servis.


Salsiccia


Pizza'dan vazgeçmem diyorsanız tam da Türk damak tadına uygun..
Rigatoni Allo Siciliana
 Bu makarna benim favorim. Patlıcanın bir makarnaya nasıl yakıştığını tatmalısınız..




Bu lezzetlerin yanında en iyi kırmızı şarap gider...

Espresso Doppio


Bu kadar yemenin üstüne tabi sindirime yardımcı olması amacıyla limoncello yanında da Espresso...


Tiramisu
Tabi ki tiramisu yemeden asla sonlanmamalı bir italyan akşam yemeği...

Creame Brulee

 Ama daha önce hiç yemediğim ve hayatımda yediğim en güzel tatlı diye adlandırdığım, yerken bitmesini hiç istemediğim Creame Brulee yi nasıl anlatacağımı bilemiyorum. Ne söylesem az gelir bu tatlı için muhteşem birşey! Sadece bunu yemek için bile gidebilirsiniz.

Haydi Roberto'nun mutfağına... Hayat Güzeldir!

2 yorum:

  1. en çok Creame Brulee merak ettim..En kısa zamanda gidebilirim umarım şeker..Paylaştığın iyi oldu sürekli sormam neydi o italyan arkadaşının çalıştığı yer diye :)))

    YanıtlaSil
  2. Bir kere tadına bakman yeter, bi daha hep yemek isteyeceksin 😊

    YanıtlaSil