26 Mart 2016 Cumartesi

Hayat Kime Güzel?


Hayat kime güzel?

Bana mı, sana mı, ona mı daha güzel?

"Hayat güzeldir" ama kimin hayatı kime göre daha güzel neden bu kadar irdeliyoruz?


Eskiden böylemiydi? Henüz teknoloji bu derece ilerlememişken insanların hayatını bu kadar mercek altına alıyor muyduk? Acaba hiç komşularımızın hayatını "stalk"layıp "hayat sana güzel" diyor muyduk? Dışarıdan mutlu gördüğümüz insanların bir açığını bulmak için gizlice perdelerini mi aralıyorduk? Ya da duvara bardak dayayarak mı dinliyorduk bilmiyorum.


Ama şimdilerde teknoloji hayatımızın olmazsa olmazları arasına girdi. Bir çoğumuz sosyal medyayı kullanıyoruz. Anımızı fotoğraflayıp paylaşıyoruz. Oysa o anı yakalayabilmek için arka tarafta onlarca çektiğimiz fotoğraf var.  Bu onlarca fotoğraf arasından kendimizi daha iyi hissettiğimizi paylaşıyoruz. Ve bazıları sanıyor ki hayat sadece mutlu fotoğraflarlardan ibaret. Oysa  hayat içinde sadece mutluluk barındırmıyor ki.. Sadece mutluluğun olduğu ütopik bir dünya da yaşamıyoruz hiçbirimiz. Ne yapalım mutsuz olduğumuz, ağladığımız, acımızın olduğu, hastalandığımız, hastanede yattığımız anların fotoğrafını da çekip siz kıskanmayın,özenmeyin, mutlu olun diye onları da mı paylaşalım?

Hayat bana/ona/bize "güzel", size ise "güzel değil" mi? 

O zaman "hayat sana güzel" diyenler şu kısacık hayatınızda;

Başkalarının hayatını takip etmeyi, onlarla kendinizi kıyaslamayı bırakın da kendi hayatınızı yaşayın o zaman sizin için de hayatın güzel olduğunun farkına belki varabilirsiniz.



1 yorum: