29 Eylül 2016 Perşembe

Bir Kadın, Bin Kadın

İçimdeki kadınlar toplandılar.. Karşılıklı sohbet etmek için.. Hepsi birbirinden farklı ve bir o kadar da aynılar.. Sıkça kavga ediyorlar birbirleriyle,herkes birbirine kızıyor,bağırıp çağırıyor ama sonra hiçbir şey olmamış gibi sarılıp barışıyorlar..


Biri kocaman bir aynanın önünde olmasına rağmen kendini göremiyor, kendini kaybetmiş, eline ne geçtiyse yakıyor ve yakmaya devam etmek istiyor.

Bir diğeri kuruyan bir ağacın dibinde, önünde ki büyük taşlara rağmen önüne değil de gökyüzüne bakıyor, umut etmekten vazgeçmiyor, gökyüzünde gördüğü uzaktaki o balona binip hiç bilmediği yerlere gittiğini hayal ediyor.

Başka bir kadınım Pisa Kulesi'ni gördüğü anı hatırlıyor. Eğer gerçekte eğik olan birşeyi düz görmek istiyorsak onu zıt yönünde eğik birşeyin içine koyarsak düz mü görürüz ?  Oysa neden bu uğraşımız? neden olduğu gibi görmek yerine istediğimiz gibi görmeye çalışıyoruz ki ?

Bir başka kadınım ise dışarıdan görkemli duran, mavi gökyüzünü görebileceği, geniş pencerelere sahip, içinde yarısının göründüğü yeşil bir adam olan odaya dikmiş gözünü bakıyor. Önce o odaya girecek cesareti bulamıyor adamın görünmeyen kısmı onu hayal kırıklığına uğratırsa diye sadece dışardan bakmakla yetiniyor. Ama adam öyle cazibeli ki ne yapıp edip kadınımı içine çekmeyi başarıyor. Oysa kadınımın girdiğine değmemiş görünmeyen kısımda sadece dikenleri batınca kanatan kuru dallar varmış.

Bir diğer kadınım ise karada nefes alamadığı zamanlar da, suyun altında nefes almayı deniyor ve kendini dalgalı denizlere atmış. İstiyormuş ki hep o tertemiz dünyada kalsın hiç geri dönmesin.

Ve bir başka kadınım yıllarca evinde asılı olan, taşınırken kaybettiği ve aslında unuttuğu en sevdiği resmin bir anda tesadüfen karşısına çıkmasıyla bu yazıyı yazıyor...

Daha binlerce kadınım var tek bir kadının içinde yaşıyor hepsi ama bugün bu kadınlarım misafirliğe geldi.. Ben kapıdan geçireyim kadınlarımı, geç oldu yarın işleri, güçleri var, sabah amazon kadınına dönüşüp işe gitmeleri lazım dimi? Çok güzel, çok keyifli bir akşamdı, iyi ki geldiniz, yine beklerim canlarım öptüm hepinizi..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder